شناسایی 442 هزار املاک و اموال مازاد دولت

442 هزار ملک دولتی شناسایی شد

تازه‌ترین گزارش منتشر شده وزارت اقتصاد نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی شناسایی و برای فروش و واگذاری آماده شده است.

درگام نخست و برای تحقق این برنامه نیاز بود تا ابتدا املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی شناسایی شود چرا که تا پیش از آن هیچ برآوردی از تعداد و ارزش املاک دراختیار دولت وجود نداشت. برهمین اساس در سال 1394 با راه‌اندازی سامانه اموال دستگاه‌های اجرایی (سادا) تمام دستگاه‌ها موظف شدند تا املاک مازاد برنیاز خود را دراین سامانه ثبت کنند.

این سامانه در راستای ارتقای شفافیت و پاسخگویی دولت، در اجرای ماده 69 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بند الف مصوبه مورخ 19 مرداد 1389 نمایندگان ویژه رئیس‌جمهوری در کارگروه فناوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت (فاوا)، راه‌اندازی شد.

در اردیبهشت سال گذشته نیز هیأت وزیران در قالب ضوابط اجرایی بودجه، دستگاه‌های اجرایی را موظف کرد پیش از اخذ هرگونه مصوبه از دولت بابت انتقال اموال غیرمنقول، نسبت به ثبت پیشنهاد انتقال در سامانه سادا اقدام کنند.

براساس ماده ۳۲ ضوابط اجرایی بودجه، وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی مکلف شدند نسبت به مستندسازی اموال غیرمنقول در اختیار خود برای صدور اسناد مالکیت تک‌برگی به‌نام دولت جمهوری اسلامی ایران با نمایندگی وزارتخانه یا مؤسسه مربوط برابر مقررات اقدام و اصل اسناد مالکیت را به خزانه اسناد اموال غیرمنقول دولت (وزارت امور اقتصادی و دارایی) تحویل کنند.

وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی مکلف شدند نسبت به ثبت کلیه اموال غیرمنقول اعم از اراضی، املاک، ساختمان‌ها و فضاهای اداری در اختیار یا تصرفی دارای سند مالکیت یا فاقد سند مالکیت، اجاری یا وقفی یا ملکی در سامانه جامع اطلاعات اموال غیرمنقول دستگاه‌های اجرایی (سادا) اقدام کنند. عدم ثبت اطلاعات در سامانه مذکور به منزله مازاد نیاز بودن اموال تلقی می‌شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز به شناسایی و فروش این اموال است.

طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته دستگاه‌های دولتی موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه برای ثبت اطلاعات ساختمان‌ها، فضاهای اداری و غیراداری و سایر اموال و دارایی‌های غیرمنقول خود در سامانه جامع اطلاعات اموال دستگاه‌های اجرایی(سادا) تا پایان خردادماه امسال مهلت داشتند. از همین طریق و با مولد‌سازی و فروش اموال دستگاه‌های دولتی، معادل 50 درصد از مبالغ واریزی فروش اموال مازاد دستگاه‌ها در اختیار آنها قرار می‌گیرد تا در جهت تکمیل طرح‌های نیمه تمام تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و پرداخت مطالبات بازنشستگان هزینه شود.

442 هزار ملک دولتی شناسایی شد

پس‌از گذشت حدود پنج سال از راه‌اندازی سامانه «سادا» تازه‌ترین گزارش وزارت اقتصاد نشان می‌دهد تا مرداد ماه امسال حدود 442 هزار ملک دولتی در سامانه جامع اطلاعات دستگاه‌های اجرایی ثبت شده است. طبق این گزارش، در بخش مدیریت دارایی‌های دولتی تا مرداد ماه سال ۹۹ بالغ بر ۴۴۱ هزار و ۷۵۴ ملک دولتی ثبت شده که از این تعداد بیش از ۲۳ هزارو 754 ملک آن در یک سال اخیر شناسایی و ثبت شده است.

جزئیات این گزارش حکایت از آن دارد که طی یک سال منتهی به پایان مرداد ماه سال‌جاری 907 فقره گواهی برای مستند‌سازی اموال غیرمنقول دولتی به منظور تثبیت مالکیت دولت صادر شده است. طراحی سند مالکیت دولتی متمایز از اسناد عادی در حوزه اموال منقول، با اجرای نظام نوین اموال منقول غیرمصرفی و شیوه‌نامه شناسایی اموال دولت، اقدامات لازم به‌عمل آمد و از مرداد سال 98 تا مرداد سال 99 تعداد 7.5 میلیون قلم اموال منقول شناسایی و ثبت شده است.

صدورمجوز فروش برای 634 ملک

برپایه گزارش وزارت اقتصاد در راستای شناسایی اموال دستگاه‌های اجرایی بالغ بر 634 ملک مازاد شناسایی و مجوز فروش آن صادر شده است.

کاهش خودروهای دولتی

در کنار املاک، در برنامه دولت شناسایی و فروش خودروهای دولتی مازاد نیز دیده شده است. در حوزه خودروهای دولتی، با هدف سیاست انقباضی برای کاهش تعداد خودروهای دولتی، در یک سال گذشته تعداد هزار و 247 دستگاه خودرو کاهش یافته است.روزنامه ایران.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.