وزیر اقتصاد : ذیحسابان در حذف هزینه های غیر ضرور دستگاهها قاطع باشند

تعداد کل ذیحسابان دستگاههای اجرایی کشور، به ۳ هزار نفر بالغ می شوند

وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه ذیحسابان دستگاههای اجرایی در محل این وزارتخانه ، با اشاره به حمایت قاطع وزارت اقتصاد از آنان در انجام وظایف و ماموریت های محوله ، بر حذف هزینه های غیر ضرور این دستگاه ها تاکید کرد.

دکتر فرهاد دژپسند در این جلسه که ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استانها نیز بطور مستقیم از طریق ویدئو کنفرانس در آن مشارکت داشتند، با بیان اینکه بودجه، پول “دولت” نبوده ، بلکه “بیت المال” و متعلق به مردم است، تاکید کرد: سال ۱۳۹۸، سال قاطعیت در قطع هزینه های غیرالزامی است.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه، بودجه، باید ریال به ریال و به دقت خرج شود، خطاب به ذیحسابان دستگاههای اجرایی گفت: باید تمام تجربیات ۴۰ سال گذشته را برای مدیریت بودجه سال ۹۸ بکار بگیرید.

وی با اشاره به اینکه تعداد کل ذیحسابان دستگاههای اجرایی کشور، به ۳ هزار نفر بالغ می شوند، تصریح کرد: این باید به معنای استقرار ۳ هزار مامور صرفه جویی و حفاظت از اموال مردم در دستگاههای اجرایی باشد.

ذی حساب به معنای نماد تخصیص بهینه اقتصادی، مدیریت بهینه دارایی و انضباط مالی-اداری است.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه نقش ذیحسابان بعنوان حافظ و امین مردم در مدیریت بیت المال است ، تاکید کرد: ذیحسابان مدیران جهادی در مدیریت هزینه هستند.

وی با بیان این مطلب افزود: این امر بخصوص در شرایطی که دشمن با تمام قوا و رفتارهای غیر خردمندانه و کاملا نامتعارف در مقام انسداد منابعی است که می شود دولت را به واسطه آن مدیریت کرد، اهمیت دو چندانی می یابد.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: همان طور که با کاهش درآمد خانوار، هزینه های آن لزوماً کاهش نمی یابد، هزینه های دولت هم که در زمان وفور درآمدهای نفتی، افزایش پیدا کرده بود، با کاهش این درآمدها، کاهش نمی یابد.

وی افزود: اینجا نقش ذیحسابان در کاهش هزینه ها بسیار حیاتی است، گر چه باید متذکر شوم، این عمل نه با سرکوب هزینه ها، بلکه با مدیریت هوشمندانه آن قابل انجام است.

دژپسند با بیان اینکه در اقتصادی که بودجه آن مبتنی بر نفت و نه مالیات است، ذیحساب، دو نقش “رعایت وظایف قانونی” و “امانتداری مردم” را به دوش می کشد، اظهار داشت: حقیتی که نباید به آن بی توجه بود این است که در اقتصاد مبتنی بر نفت، آثار هزینه های اضافی دولت، به طور مستقیم به مردم نشان داده نمی شود و در حقیقت نوعی مالیات پنهان به مردم تحمیل می شود. در چنین شرایطی، ذیحساب، نمایندگی مردم را در دولت بر عهده دارد.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش مهم ذیحسابان در شناسایی و احصاء اموال و دارایی های دولت، تصریح کرد: شما به سادگی می توانید بر اساس هزینه های مطالبه شده برای نگهداری و تامین آب و برق، تاسیسات، تعمیرات و … میزان اموال دستگاه محل ماموریت خود را احصاء کنید.

معاون جدید نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان تهران معرفی شد

طی مراسمی با حضور نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان تهران و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان تهران، امیرعباس رضازاده به عنوان معاون جدید نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان تهران معرفی شد.

در این مراسم فرزانه دهنادی نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان تهران، درخصوص اهمیت، نقش و جایگاه مهم معاون نظارت مالی و رئیس خزانه معین استان مواردی را بیان کرد.

همچنین وی اظهار داشت: در سال جاری با توجه به اهمیت پروژه مولد سازی دارائیها و با عنایت به پیش بینی منابع درآمدی از محل فروش اموال غیرمنقول دولتی در قانون بودجه سال ۱۳۹۸، شایسته است ذیحسابان دستگاههای اجرایی استان تلاش بیشتری را در خصوص بروزرسانی و تکمیل اطلاعات سامانه سادا نمایند تا با توجه به تحریم های ظالمانه استکبار جهانی بر ضد ملت ایران کمک موثری در تحقق درآمدهای دولت صورت پذیرد.

امکان استفاده اهرمی از دارایی های دولت

وزیر امور اقتصادی و دارایی در گردهمایی سراسری معاونین و روسای سازمان های وابسته و مدیران کل ستادی و استانی وزارت اقتصاد به منظور تبیین برنامه ها و ماموریت های پیش رو در سال ۱۳۹۸ تاکید کرد: موضوع رونق تولید، در شرایط اقتصادی حاضر یک نیاز ضروری و اجتناب ناپذیر است.

به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر فرهاد دژپسند در این جلسه که در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: وزارت اقتصاد باید برای ایفای نقشی ویژه، اساسی و موثر در رونق تولید از تمامی ظرفیت های خود در نظام بانکی، صنعت بیمه، خزانه داری، مناطق آزاد و بورس، حداکثر بهره برداری را انجام دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اهمیت نامگذاری سال جدید به عنوان سال رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری تاکید کرد: تحقق این شعار در شرایط فعلی نیاز به عزم، اراده، هم افزایی، همفکری و هماهنگی همه ارکان نظام دارد.

دژپسند در ادامه با اشاره به ویژگی ها و اقتضائات سال ۱۳۹۸، یکی از وجوه سال پیش رو را، تداوم وجود برخی تنگناها در ورود درآمدهای کشور از خارج در قالب صادرات نفت و یا محصولات غیر نفتی خواند و گفت: همه تلاش دشمن این است که نتوانیم کالاها و محصولاتمان به ویژه نفت را صادر کنیم که خوشبختانه به این هدف به ویژه در بخش صادرات غیر نفتی نرسید.

وزیر اقتصاد گفت: باید به دنبال این باشیم که با افزایش بهره وری منابع داخلی کاهش درآمدهایمان از منابع بیرونی را جبران کنیم و در این زمینه، به ویژه بانک ها دارای جایگاه ویژه ای بوده و باید با یک حرکت جهشی، در تامین منابع مالی بخش تولید و رونق آن ایفای نقش کنند.

دژپسند در ادامه سخنان خود یکی دیگر از سرمایه های با ارزشی که وزارت اقتصاد متولی آن است را، امکان استفاده اهرمی از دارایی های دولت عنوان و تاکید کرد: با اعمال برنامه های منسجم باید بتوانیم از ۱۰ الی ۱۵ درصد از دارایی های دولت در مسیر رشد، با قابلیت اهرمی بهره مند شویم.

وی در خصوص نحوه فعال کردن دارایی های دولت تصریح کرد: علاوه بر روشهای موجود باید از تجربه سایر کشورها نیز استفاده کنیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به نقش موثر مدیران استانی در بکارگیری دارایی های دولت، تاکید کرد: یکی از شاخص های ارزیابی مدیران در سالجاری باید میزان موفقیت مدیران استانی در شناسایی و مولدسازی دارایی های دولت باشد.

دژپسند همچنین با انتقاد از بیمه نبودن بخش بزرگی از دارایی های دولت در حوادث سیل اخیر اظهار داشت: من اخیرا پیشنهاد داده ام که تمامی دستگاههای دولتی ساختمان و تاسیسات خود را در برابر حوادث طبیعی بیمه کنند و امیدوارم در سال پیش رو این پیشنهاد به واقعیت بپیوندد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.